Jurjen: +31 6 51 40 33 88 datlooptwellos@hotmail.com

Lola

is een lieve zachte Spaanse Galgo. In Spanje gevonden in een vuilniszak, nu in Nederland liefdevol opgevangen.

Voordat wij een adoptie-hond meenemen met de wandeling, proberen we samen met de eigenaar zoveel mogelijk te achterhalen wat de geschiedenis van de hond is. Ze nemen namelijk wel een klein rugzakje mee. Bij Lola valt op dat zij zich naar mensen en honden toe in eerst instantie onzeker voelt en dat de spanning haar snel te veel wordt. Samen met de groep hebben we haar vertrouwen gewonnen en haar goed leren kennen.

Vriendschap en vertrouwen

Bij de eerste wandeling was al snel duidelijk dat ze helemaal op haar plek was. Een mooie ruim natuurgebied waar Lola alle energie en opgebouwde spanning eruit kon rennen en flink stoeien met de honden. De klik met de honden was heel snel gemaakt en hechte vriendschappen bloeiden op. 

Lola had al snel door wat het betekende als wij haar kwamen ophalen; spelen met haar vrienden. Dat was onze ingang om haar beter te leren kennen en haar vertrouwen te winnen. Zo hebben we haar tijdens de wandelingen kunnen trainen en de tips hiervoor aan de eigenaren kunnen meegeven. Lola geniet van elke wandeling, je ziet haar per keer groeien en meer zelfvertrouwen krijgen.

Door het spelen met ander honden is Lola steeds minder onzeker. Lola maar ook wij leren elke keer weer nieuwe dingen. De extra tips die we daarnaast van Tanja en Jurjen krijgen maken dat er geen cursus tegenop kan. Wieteke, eigenaar Lola